fbpx

Blog

Latest News
apartament ultimul etaj

Păreri pro și contra despre apartamentele de la ultimul etaj

Dacă e să privim această problemă din perspectivă istorică, de cele mai multe ori apartamentele de la parter și de la ultimul etaj sunt evitate de clienții de imobiliare. Există diverse zvonuri despre apartamentele de la ultimul etaj, printre cele mai cunoscute fiind: că aduc probleme la nivelul izolațiilor, ploile abundente pot cauza diferite infiltrații, iar temperaturile extreme creează un doscomfort foarte mare.

Statistic vorbind, oficialii de la BCR au realizat un studiu în rândul clienților de credite ipotecare. Astfel, s-a ajuns la concluzia că unul din cinci clienți care a solicitat un astfel de credit a optat pentru un apartament la ultimul etaj, iar 13% au preferat parterul.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1000 de persoane care au accesat credite ipotecare pentru achiziția de apartamente cu 2 camere in Sectorul 3.

 

apartament la ultimul etaj

 

Însă, care sunt avantajele și care sunt avantajele? Ce ar trebui să-i ajute pe clienți în a decide ce apartament să achiziționeze? Haideți să aflăm câteva păreri pro și contra despre apartamentele de la ultimul etaj.

Păreri Pro:

  • O priveliște impresionantă

priveliste Bucuresti

Foarte mulți oameni aleg apartamentele de la ultimul etaj pentru că oferă o priveliște nemaipomenită. E o senzație superbă ca în momentul în care ajungi acasă după o zi extenunată la muncă să te poți relaxa complet doar privind cum apune soarele peste oraș.

  • Mai multă intimitate

O locuință situată la ultimul nivel îți oferă mai multă intimitate, iar gălăgia și zgomotele din fața blocului nu se resimt prea tare cum s-ar resimți la parter de pildă

  • Terasele

Unele apartamente de la ultimul etaj vin cu o terasă generoasă pe care o poți transofrma în ceva mai special, într-o oază de verdeață, într-un loc ideal pentru recreere și pentru a mai scăpa de stresul cotidian.

  • Ai posibilitate să-ți mansardezi apartamentul

Dacă alegi un apartament la ultimul etaj ai posibilitatea de a-l mări mansardându-l. Însă pentru asta trebuie să obții și acordul tuturor locatarilor.

 

Clienții apreciază avantajele apartamentelor de la ultimul etaj!

 

În blocurile noi construite, apartamentele construite la ultimul etaj par să fie cele mai scumpe. Clienții apreciază cu adevărat și cunosc avantajele unui apartament la ultimul etaj și de aceea prețurile sunt crescute.

 

Păreri contra:

  • Apa caldă

Se pare că la blocurile mai vechi, apa caldă ajunge mult mai greu la ultimul etaj. Astfel, ești nevoit să lași robinetul câteva minute deschis până când apa a ajuns la temperatura dorită.

  • Dependența de lift

liftNimeni nu-și dorește să urce 10 etaje după o zi obositoare la muncă, așa că liftul e principala sursă de călătorie. E posibil să devii prea comod și să nu mai faci deloc mișcare!

  • Ai nevoie de aparat de aer condiționat

E destul de cald în timpul verii, astfel că ai neapărată nevoie de un aparat de aer condiționat și acest lucru poate genera câteva costuri în plus.

Related Posts

0770410410