fbpx

Blog

Latest News
stil parizian dormitor

Amenajarea dormitorului în stil parizian

Ești o romantică incurabilă și vrei ca dormitorul tău să fie special? Vrei să preiei cât mai mult din talentul de designeri al francezilor și să-ți decorezi apartamentul într-un stil original? Crezi că un stil parizian ar fi cel mai potrivit pentru tine?

Când auzim de stil parizian, cu siguranță gândul ne duce automat la Franța, deci la romantism, la eleganță, rafinament și originalitate. Acestea sunt principalele cuvinte ce caracterizează această țară, în special capitala Paris.

Parisul este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai romantice locuri, unde s-au unit multe destine și unde multe vise au devenit realitate. Francezii sunt recunoscuți pentru eleganța și rafinamentul de care dau dovadă în amenajarea locuințelor, așa că de ce să nu adopți și tu acest stil special, stilul parizian, mai ales dacă vrei ca locuința ta să fie una specială? Inspirația acestui stil vine de la Palatul de la Versailles, iar noi am strâns câteva sfaturi pentru ca dormitorul tău să arate impecabil, romantic și franțuzesc!

Ce este stilul parizian și prin ce se caracterizează acesta?

dormitor

Cu toții știm că francezii sunt de inegalat când vine vorba de design interior, parfumuri, eleganță și romantism. Dacă vrei ca locuința ta să fie specială, și să ai un design unic care să-ți impresioneze familia și prietenii, atunci probabil ar trebui să împrumuți câteva sfaturi de la francezi.

Acest stil este deosebit față de majoritatea, exprimă atât de mult rafinament și eleganță încât poate impresiona pe oricine. Un dormitor amenajat în stil parizian aduce o notă în plus de romantism și face casa mult mai primitoare.

În principal, acest stil este caracterizat de contrast și evidențierea diferitelor elemente din dormitor.

Culorile

Probabil că știi celebra melodie „La vie en rose”. Ei bine, cu aceasta, cred că am spus cam tot când vine vorba de culori. Se pare că melodia se referă mai mult la sensul concret al cuvintelor decât la sensul figurat cum ai crezut până acum. Francezii chiar trăiesc în roz, de-a dreptul!

Poți alege să-ți vopsești pereții din dormitor într-o nuanță foarte soft de roz trandafiriu. Dacă nu ești prea impresionată de această culoare, atunci alege un bleu cu accente de argintiu asemeni cerului. Dacă nici această culoare nu e pe gustul tău, atunci optează pentru clasicul alb.

În ceea ce privește culorile lenjeriei de pat și a celorlalte materiale textile, recomandăm: fildeș, roz pal, bleu sau nuanțe pastelate.

 

Mobilierul

mobilier dormitor stil parizianSfatul nostru este să optezi pentru un mobilier voluminos, în nuanțe deschise de alb, crem, ivory. Stilul parizian se mai caracterizează de asemenea și prin mobila sculptată manual. Dacă ai impresia că acest mobilier îți încarcă prea mult dormitorul, atunci poți opta pentru un pat alb, din lemn sau metal.

O altă piesă specifică acestui stil este masa de toaletă. Neapărat ai nevoie de o măsuță cu sertare, de o oglindă înrămată și un scăunel mic.

Accesoriile

Detaliile contează! Poți adăuga dormitorului tău un plus de glamour cu ajutorul uni candelabru. Fii atentă ca acesta să aibă proporții potrivite dormitorului tău!

Să nu uităm de draperii! Acestea pot fi combinate: foarte dense și/ sau ușor transparente, în funcție de gradul de lumină pe care îl dorești în cameră.

Tablourile! Nu s-ar numi dormitor parizian dacă nu ar exista tablouri! Însă trebuie să ai grijă să nu pui pe pereți foarte multe tablouri pentru că apoi camera va părea foarte încărcată!

Îți recomandăm să pui și câteva plante, iar cele mai potrivite sunt trandafirii și bujorii roz.

Dacă ții cont de toate aceste sfaturi, atunci nu ar mai trebui să ai nicio urmă de îndoială în ceea ce privește stilul dormitorului tău! Dacă ești destul de creativă, atunci îi poți face chiar și pe francezi să fie geloși!

0770410410